Specifieke opleiding Nederlands

Taaltraining Nederlands voor de zorgsector.

Flag Dutch
Jouw ideale language learning mix

Over Nederlands voor de zorgsector.

Ben je verpleeg- of zorgkundig in een ziekenhuis of woonzorgcentrum?

Dan wil je dat je patiënten meteen aanvoelen dat ze bij jou in veilige, bekwame handen zijn. Goede zorgverlening begint met een goed gesprek. Je wilt je patiënten geruststellen, hen helder informeren over hun gezondheid, de juiste vragen stellen om een correcte diagnose te stellen.

Maar hoe doe je dat wanneer ze niet dezelfde taal spreken? De taalopleiding Nederlands voor de zorg versterkt je.

Quote grey_background_no shadow
 1. 01
  Verpleeg- of zorgkundige

  Iets voor jou?

  Of je nu start van nul of al een basisniveau hebt van de taal, voor elk niveau hebben we de geschikte oplossing! Belangrijk is dat je verpleegkundige bent in een ziekenhuis of woonzorgcentrum.

  Van bij de start gaan we heel praktijkgericht te werk. We werken rond realistische thema's als

  • In de kamer
  • Eten of drinken
  • Verzorging
  • Ziekte en pijn

  Je leert meteen die sleutelzinnen te gebruiken om met bewoners en patiënten in gesprek te gaan.

  Deze cursus Nederlands voor de zorg werd ontwikkeld in samenwerking met medisch personeel. Je leert dan ook precies die vaardigheden die jij nodig hebt om je job goed uit te voeren.

 2. 02
  Placeholder 510x760 (3)

  Wat kan je na deze opleiding?

  Afhankelijk van jouw startniveau en het aantal uren training, stomen wij jou tijdens de taalopleiding Nederlands voor de zorg klaar om op de werkvloer aan de slag te gaan als verpleegkundige. Je kan patiënten te woord staan bij zorgtaken, in medische en menselijke contexten.

 3. 03
  Schriftelijke communicatie in het Duits

  Ook e-learning op maat van de zorg

  Jazeker! Naast de contactmomenten met de trainer, bestaat deze cursus uit een goed gevuld e-learning platform. Dat platform is specifiek gericht op de medische wereld en de zorgsector. Zo kan je tussen de lessen door op eigen houtje oefenen. En besteden we tijdens de les uitgebreid aandacht aan inoefenen en spreken.

  Je leert niet alleen woordenschat, maar vooral hoe je die woordenschat in de juiste zin kan plaatsen. Deze e-learning cursus Nederlands voor de zorg bestaat niet alleen uit algemeen medisch taalgebruik.

Jouw ideale language learning mix

Hoe gaan we te werk?

Dankzij een opleiding Nederlands voor de zorgsector versterk je je relatie met je patiënten en boost je hun zorgverlening.

Hoe? In 3 eenvoudige stappen!

01
Icon_screening

Screening.

Een opleiding Nederlands voor de zorg starten? Dan bellen we je kort even op, in het Nederlands om je huidig taalniveau te bepalen. We luisteren ook naar wat je job precies inhoudt en hoe jij het Nederlands bij patiënten nodig hebt, wat al goed lukt en wat minder goed.
02
Icoon tandwiel

Mix voorstellen.

Op basis van de input die we ontvangen tijdens te screening, stellen we jouw ideale taaltraining samen. Drukke job in het ziekenhuis? Dan zijn kortere lessen een voordeel. Ochtend-of avondshift in het woonzorgcentrum? Je training plannen we flexibel in naar jouw uurrooster. 

03
icons (2) - kopie-1

Van start!

Wanneer je Language Learning Mix op punt staat en perfect aansluit bij je noden en wensen gaan we van start. We selecteren een taaltrainer met ervaring in de zorgsector voor een ideale match!

TESTIMONIALS

Wat onze klanten & cursisten zeggen.

Wij zijn blij met de pro-active, flexibele houding van BLCC. In no-time werden onze lessen Nederlands online opgezet zodat onze werknemers konden blijven leren. Ondanks het feit dat de cursisten het contact met medestudenten en trainer misten, zorgde het enthousiasme en de gedrevenheid van de trainer voor een volwaardige en effectieve online leerervaring.
Het enthousiasme en de gedrevenheid van de trainer voor een volwaardige en effectieve online leerervaring.
Gezien de COVID-19 maatregelen, waren we op zoek naar korte trajecten met snelle opstart, die onze mensen van thuis konden volgen. We leerden de afstandlessen bij BLCC kennen, waarop we dankzij ons vormingsfonds Co-Valent beroep kunnen doen. De ideale oplossing vandaag: snelle opstart, individuele trajecten, die op maat van niveau en de doelen van onze medewerkers zijn, korte trajecten van 10 uur die nog kunnen worden verlengd. Bovendien kunnen de mensen ook gedurende 1 jaar verder hun taalkennis verbeteren dankzij het e-learning platform van BLCC!
Roche zet in op virtuele taaltrainingen.
Om een eenvoudig gesprek met mijn medewerkers te kunnen voeren, vind ik het belangrijk om de taal te spreken van het land waarin ik werk. Ik vind mijn taaldocente heel professioneel. Ze past de lessen aan aan mijn leerstijl.
Lessen aangepast aan mijn leerstijl.
Dankzij de uitstekende samenwerking met BLCC konden we al voor de tweede keer een succesvol traject met nieuwe Franstalige collega’s afleggen. Hun flexibiliteit, creativiteit en gedrevenheid maakt hierin zeker het verschil!
Rekruteren in het buitenland
De cursussen van BLCC zijn efficiënt en afgestemd op jouw specifieke behoeften. Ik heb een cursus Nederlands en een cursus Frans gevolgd, met het doel een examen van niveau B1 af te leggen. Bij de cursus Nederlands bereidde de leraar ons in 6 maand voor op het examen. Elke les was anders, interessant en zeer nuttig. Wij konden vol vertrouwen onze examens ingaan met de sterke basis en het taalkundige advies dat wij gekregen hadden. Ik haalde het hoogst mogelijke cijfer voor het examen.
Ik haalde niveau B2

Plan een screening.

Wat fijn dat je de opleiding ziet zitten. Voordat we echt van start gaan willen we je eerst even bellen voor een screening. Zo komen we te weten wat je huidige taalniveau is en welke doelen je hebt.


Plan een telefonische afspraak wanneer het jou past met één van onze Training Advisors.

BLOGBERICHTEN

Artikels die inspireren.

Meer weten over hoe je een taal leert? Hoe je als bedrijf een strategisch taalbeleid opzet? Waarom je e-learning moét inzetten? Of gewoon hoe werkt BLCC die ideale Language Learning Mix uit in de praktijk? Ontdek hier al onze artikels en laat je inspireren.

 • Volg een virtuele taalopleiding via Co-valent
  Volg een virtuele taalopleiding via Co-valent

  Aan de slag in de chemische sector? Volg dan nu een virtuele taalopleiding via Co-valent en word een pro in je vak, ook in een vreemde taal!

  Lees meer
 • 7 tips voor online lesgevers
  7 tips voor online lesgevers

  We geven onze trainers 7 tips om online en op afstand les te geven.

  Lees meer
 • 5 mythes over virtuele klassen ontkracht: Mythe 5
  5 mythes over virtuele klassen ontkracht: Mythe 5

  Er bestaan veel misverstanden rond virtuele klassen. Virtuele klassen brengen technische obstakels met zich mee? Niet per se! We leggen je uit waarom!

  Lees meer
 • 5 mythes over virtuele klassen ontkracht: Mythe 4
  5 mythes over virtuele klassen ontkracht: Mythe 4

  Klaar voor een vierde mythe over virtuele klassen? Ook vandaag helpen we alweer een misverstand over virtuele klassen de wereld uit. Let’s dive right in! 

  Lees meer
 • 5 mythes over virtuele klassen ontkracht: Mythe 3
  5 mythes over virtuele klassen ontkracht: Mythe 3

  Er bestaan veel misverstanden rond virtuele klassen. Nee hoor, online lessen zorgen niet voor minder betrokken leerders. We houden ze bij de les!

  Lees meer
 • 5 mythes over virtuele klassen ontkracht: Mythe 2
  5 mythes over virtuele klassen ontkracht: Mythe 2

  Er bestaan veel misverstanden rond virtuele klassen. Zo zijn virtuele klassen helemaal niet saai en onpersoonlijk. Ontdek meer!

  Lees meer
 • 5 mythes over virtuele klassen ontkracht: Mythe 1
  5 mythes over virtuele klassen ontkracht: Mythe 1

  Er bestaan veel misverstanden rond virtuele klassen. Hebben virtuele klassen echt énkel praktische voordelen en geen didactische?

  Lees meer
 • 5 mythes over virtuele klassen weerlegd
  5 mythes over virtuele klassen weerlegd

  We doorbreken vijf hardnekkige mythes rond virtuele klassen. Ontdek de vele voordelen van virtuele klassen voor jouw taalopleiding!

  Lees meer
 • E-learning voor taal: toptechnologie en topcontent van CrossKnowledge
  E-learning voor taal: toptechnologie en topcontent van CrossKnowledge

  Voor een sterk blended learning verhaal is toptechnologie en topcontent voor nodig. Wij vonden beide bij CrossKnowledge, onze e-learning partner.

  Lees meer
 • Blended learning: hoe online quizzen je taaltraining versterken
  Blended learning: hoe online quizzen je taaltraining versterken

  Blended learning is helemaal in. Bij BLCC geen trend, maar écht een project waarin we geloven. In deze blog lees je alles over de voordelen van e-quizzen.

  Lees meer
 • Taalscreening voor de start van je opleiding: daarom is het belangrijk
  Taalscreening voor de start van je opleiding: daarom is het belangrijk

  Voor elke taalopleiding organiseren we een taalscreening. Vaak gevreesd! In deze blog lessen we uit waarom een taalscreening zo belangrijk is!

  Lees meer
 • Hoe kies je de juiste strategische partner voor jouw taalopleidingen?
  Hoe kies je de juiste strategische partner voor jouw taalopleidingen?

  Kies je binnenkort voor taalcursussen voor bedrijven? Ontdek hoe je strategisch de beste taalpartner kiest voor de taalopleidingen van jouw bedrijf!

  Lees meer
 • 10 tips om snel een nieuwe taal te leren.
  10 tips om snel een nieuwe taal te leren.

  Wil je een nieuwe taal leren? Hier zijn 10 tips voor jou van onze taal coach Kate die je snel op weg helpen. Tip? Integreer de taal in je dagelijkse leven!

  Lees meer
 • 6 tips voor de beste taalcursus.
  6 tips voor de beste taalcursus.

  De beste taalcursus is een die aan jou is aangepast: jouw niveau, job, doelen. Maar hoe doe je dat? We geven je 6 tips voor een geslaagde taalcursus.

  Lees meer
 • Ondertitels bij films of series om een nieuwe taal te leren?
  Ondertitels bij films of series om een nieuwe taal te leren?

  Ondertitels bij films of series om een nieuwe taal te leren: is dat wel zo'n goed idee of niet? Wij leggen uit wat je best doet, en waarom!

  Lees meer
Neem contact op

Heb je nog vragen over de opleiding?

Zit je nog met brandende vragen over de opleiding Nederlands voor de zorg? 

Contacteer één van onze Training Advisors via onderstaand formulier. We helpen je graag verder.