VORMINGSFOND

Subsidies.

Bij BLCC vind je advies over de mogelijke subsidies die je helpen om jouw taaltraining waar te maken.

Subsidies

Vormingsfondsen.

Een vormingsfonds (ook wel sectorfonds genoemd) werkt aan de uitbouw van een opleidingsaanbod binnen een bepaalde sector. Dankzij een jaarlijkse bijdrage van alle leden, kan het een tussenkomst voorzien bij je opleiding en/of je open opleidingen aanbieden. De regelgeving en tussenkomst hangt sterk af van sector tot sector. We zetten de belangrijkste hieronder op een rijtje. Klik op je vormingsfonds hieronder voor meer info.
Quote grey_background_no shadow
Vlaams Opleidingsverlof (VOV)

Het Vlaams Opleidingsverlof (VOV) is de opvolger van het betaald educatief verlof. Werknemers hebben hier recht op, onder bepaalde voorwaarden.

 

KMO-P

Opleidingssteun voor kleine en middelgrote ondernemingen dankzij het Vlaams Gewest.

Brusselse opleidingspremie

Brusselse KMO's kunnen financiële steun aanvragen voor hun opleidingen dankzij de Brusselse opleidingspremie. 

CEVORA

Het Aanvullend Paritair Comité voor Bedienden Paritair Comité 200.

 

MTECH+

Loopbaanfonds van de metaal- en technologie industrie. Indien je behoort tot paritair comité 111 en 209, dan kan je een tussenkomst genieten voor een taalopleiding bij BLCC.

*MTECH+ is het overkoepelend fonds voor de vroegere fondsen binnen de metaalindustrie: TOFAM, INOM, FTMA, FTML, LIMOB, VORMETAL, VIBAM, RTM, FCMB en OBMB.

Co-Valent

Co-valent is het vormingsfonds van en voor arbeiders (PC 116) en bedienden (PC207) in de sector van chemie, kunststoffen en life sciences.
Indien je behoort tot een van deze paritaire comités, en behoort tot RSZ-categorie 087, dan kan je subsidies genieten van Co-valent.

FOPAS

Paritair comité 306

Commerce Training

Commerce Training is een opleidingsfonds dat werknemers en bedrijven in de handel (PC119/202/311/312) sectorale ondersteuning biedt bij het opbouwen van een opleidingsbeleid. 

FBZB
Loopbaanfonds van de bewakingsfirma’s. Indien je behoort tot paritair comité 317, dan kan je een tussenkomst genieten voor een taalopleiding bij BLCC.
TRAVI

Loopbaanfonds van uitzendarbeid en interim. Indien je behoort tot paritair comité 322, dan kan je een tussenkomst genieten voor een taalopleiding bij BLCC.

IVOC

Vormingsfonds van de confectie. Indien je behoort tot paritair comité 109 of 215 dan kan je volgende tussenkomst genieten voor een taalopleiding bij BLCC.

TFTC

Vormingsfonds voor de textielverzorging. Indien je behoort tot paritair comité 110 dan kan je een tussenkomst genieten voor een taalopleiding bij BLCC.

ALIMENTO

Initiatieven voor Professionele Vorming van de Voedingsnijverheid Paritaire comités 118 en 220.

 

Zijn er nog vragen?

Heb je nog vragen? Of zoek je meer details en advies over de ideale subsidie-oplossing voor jou? Contacteer onze Training Advisors.