ALGEMEEN

Blended learning: hoe online quizzen je taaltraining versterken.

Contents

Het is een onmisbare term geworden in elk Learning & Development programma: blended learning. 

Wanneer je kiest voor een blended opleiding, dan vul je je klassikale lessen met je trainer aan met moderne – vaak online - leertechnologieën. Denk maar aan online lessen, webinars, video's, e-learning, virtual reality, e-quizzen, learning apps, … 

Allemaal geïntegreerd in je opleidingstraject.  

Maar bij BLCC is blended learning meer dan enkel een hip buzz-woord.   

Meer nog, we integreren al jaar en dag online tools in je taaltraining. Om je leerproces te boosten en je opleiding maximaal te laten renderen.  

Benieuwd naar welke voordelen je haalt uit de combinatie van online en offline leren? Dat lees je hier. 

In deze blog belichten we graag hoe online quizzen of e-quizzen jouw blended taaltraining versterken.

 

01. E-learning omgetoverd tot e-quiz 

Elke BLCC-cursist heeft toegang tot ons e-learning platform.

Je vindt er tal van oefeningen en content om jouw professionele skills in een vreemde taal te versterken. Denk maar aan een afspraak maken via de telefoon, e-mailen, je cijfers presenteren, en veel meer.  

Al die e-learning inhouden hebben we omgetoverd tot e-quizzen via Kahoot! 

Voor elke business case op het platform schotelt je taaltrainer je dus een e-quiz voor.  

Heb je met andere woorden een business case doorlopen in je eentje tussen 2 sessies door? Dan is het tijd voor een online quiz in je groepstraining. Zo zie je meteen welke cursist het meeste onthouden heeft van zijn e-learning. 

Voor jou als trainee een leuke manier om je kennis verder te ontwikkelen. Voor je taaltrainer een manier om de kennis van jou & je medecursisten te testen en te zien waar er nog uitdagingen zijn voor de trainees. 

Maar bovenal een leuke manier om met de doeltaal bezig te zijn!   

Kahoot game on grammar

Kortom, we integreren de business cases van het e-learningplatform dus optimaal via e-quizzen. 

Voor, tijdens en na de training.  

Naast de inhouden van de business cases krijg je ook oefeningen rond culturele content zoals bv. het verschil tussen ‘British English’ en ‘American English’. 

Kahoot game on culture02. E-quizzen boosten je motivatie  

Vele trainers - maar ook HR- en L&D-managers – stellen zich vaak de volgende vraag: hoe houd ik mijn cursisten gemotiveerd?  
 
Wel, onderzoek van de KU Leuven toont aan dat online quizzen of e-quizzen een krachtige tool zijn om je motivatie op te krikken.  

Omdat je als cursist meer geëngageerd bent tijdens een quiz. Omdat je actief moet deelnemen om je vraag tegen de tijd te beantwoorden.  

Je bent – en blijft - letterlijk bij de les. 

Bovendien geeft het je taaltrainer ook de kans om je kennis te testen. Zo bepaalt je trainer welke sleutelzinnen of grammaticaregels je al goed beheerst. En wat hij beter nog even met je herhaalt.  

 

03. E-quizzen maken leren fun! 


Online quizzen of e-quizzen zorgen binnen een taaltraining – zowel virtueel als klassikaal - voor een aangename en leerrijke afwisseling. Zowel voor de trainer als voor de cursist! 

Ze creëren een positieve leeromgeving en -ervaring.  

E-quizzen zijn ook de ideale manier om het ijs te breken bij een eerste sessie met je taaltrainer. Bij groepssessies zorgen ze ook voor een betere interactiviteit en animo binnen je groep. Zeker wanneer je de andere cursisten nog niet zo goed kent!  

Bovendien schuilt er in elke groepssessie stiekem zeker één competitiebeest. Benieuwd wie in jouw groepsles de winnaar is 😉.  

Fun gegarandeerd!  

Kahoot scoreboard

Meer weten over e-quizzen of zelf e-quizzen toevoegen aan jouw ideale Language Learning Mix?  Neem contact met ons op!  

 

Neem contact op