E-LEARNING

E-learning voor taal: toptechnologie en topcontent van CrossKnowledge.

Contents

Een taaltraining is zoveel meer dan enkel & alleen de lessen met je trainer.  

Blended learning is alomtegenwoordig in de L&D-wereld.  

Dit betekent dat we je klassieke taalopleiding ondersteunen en verrijken met moderne, vaak online, leertechnologieën. Denk aan webinars, online lessen, e-quizzen, video’s, learning apps, en zeker niet te vergeten: e-learning. 

Enkel met een blended leertraject haal je het maximale rendement uit je opleiding.  

En daar is toptechnologie en topcontent voor nodig. Beide vonden we bij onze e-learning partner CrossKnowledge.  

 

Wie is CrossKnowledge? En wat bracht BLCC en Crossknowledge samen? 


Januari 2019.  

BLCC lanceerde het gloednieuwe e-learningplatform voor al haar taaltrainingen. 

We gingen daarbij voor een radicale vernieuwing van onze content en onze e-learning technologie.  

Aangezien de visie en waarden van CrossKnowledge perfect aansluiten bij de strategische en inhoudelijke stokpaardjes van BLCC, was de keuze voor CrossKnowledge als partner evident. 

 

Learning is a journey that should be meaningful for everyone.  
That’s why we’re committed to delivering high impact  
learning solutions that drive (soft) skills acquisition.  

Crossknowledge 

 

CrossKnowledge is een technologisch bedrijf, maar met even veel aandacht voor leren. Net die combinatie, was voor ons het meest aantrekkelijk.  

Een partner die een gebruiksvriendelijke en innovatieve technologieoplossing biedt, en tegelijkertijd nieuwe inzichten en ondersteuning wat betreft didactiek en online leren aanlevert.  

Bovendien is CrossKnowledge een topspeler op de internationale L&D-markt, wat zich jaarlijks vertaalt in tal van awards en prijzen!   

 

Toptechnologie & topcontent 

Om jaar na jaar L&D-prijzen in de macht te slepen, daar heb je toptechnologie & topcontent voor nodig. 

Dankzij onze partnership met CrossKnowledge bieden we jou een award-winning leerplatform aan, dat volop inzet op experience, gebruiksvriendelijkheid en engagement.  

Bovendien geeft het je taaltrainer ook de kans om je kennis te testen. Zo bepaalt je trainer welke sleutelzinnen of grammaticaregels je al goed beheerst. En wat hij beter nog even met je herhaalt.  

 

Toptechnologie voor user experience & learner engagement  

Wanneer je zelfstandig op het e-learning platform een taal leert, is het belangrijk dat je als cursist gemotiveerd blijft.  

Learner engagement is dan ook een belangrijk element om vooruitgang te boeken. En te blijven boeken.  

Technologie kan jou daarbij helpen!  

Door de grote variatie aan leerinhouden en oefensoorten blijf je bij de les. Op het e-learning platform ga je van video's met dialogen naar invuloefeningen, open vragen, polls tot zelfs een chatfunctie waar je met mede-cursisten en je taaltrainer kan praten.  

 

Ontwerp zonder titel (11)

Bovendien bevat elke leermodule op het einde een test om je kennis te herhalen en te evalueren wat je leerde. Na afloop van de test krijg je op basis van je score via adaptieve buttons een aanbeveling te zien.  

 
Scoorde je goed? Dan kan je verder naar de volgende module. Is er nog wat werk aan de winkel? Dan raden we je aan om de module opnieuw te doorlopen!  

 
Wist je trouwens dit? Met alles wat je met doet op het e-learning platform verdien punten & badges. Het platform maakt handig gebruik van gamification om cursisten te motiveren om te leren. Meer nog, we zorgen er zo voor dat leren leuk blijft! Op het einde van elke cursus, ontvang je een certificaat van voltooiing om te delen met je collega's en je professioneel netwerk. Ideaal voor je digitale CV.  

Benieuwd naar ons e-learning platform? Meer info vind je hier.

Ontwerp zonder titel (16)-png

 

Topcontent: e-learning versterkt je taaltraining 

Maar niet alleen je technologie is van belang bij een online taalcursus. Ook met je leer-inhouden moet je scoren.  

Al onze leerinhouden zijn gebaseerd rond authentieke professionele situaties waar elke professional dagelijks mee in contact komt.  

Telefoneren, prijsvoorstellen mailen, presentaties geven over je bedrijf, cijfers en grafieken bespreken, negotiëren, meetings met klanten houden, interne communicatie, … Al die topics komen aan bod in onze business cases om zo dicht mogelijk bij de dagelijkse realiteit van onze cursisten aan te sluiten.  

Bovendien zien we e-learning zelden als standalone tool, waar je volledig onafhankelijk mee aan de slag kan.  

Nee, we geloven in een geïntegreerde, blended learning aanpak. Daarbij kent je taaltrainer het e-learning platform. En maakt hij er handig gebruik van om er
ook op in te spelen tijdens de lesmomenten. 
 

Ging je les over telefoneren? Dan kun je alle woorden en sleutelzinnen herhalen op het platform. Heb je het de volgende les over e-mailen? Ook dan kun je je alvast voorbereiden op wat komt.  

Zo vul je kostbare lestijd met je trainer slimmer in. En focus je samen met je taaltrainer op je mondelinge communicatie & feedback. Je trainer heeft namelijk weinig meerwaarde wanneer jij woordenschat memoriseert of grammaticaoefeningen drilt. 

Benieuwd naar meer? Ontdek hier de voordelen van e-learning voor je taaltraining. 

 

CLIL op z’n kop: soft skills versterken tijdens je taaltraining 


Het CLIL-model klinkt je misschien bekend in de oren: content and language integrated learning. 

Waar je een taal leert door content van andere vakken te integreren in de opleiding. Denk maar aan de middelbare school: geschiedenis in het Frans of economie in het Engels. Op die manier boost je je talenkennis. 

Wel, onze skill paths, die bieden net het omgekeerde aan: tijdens je taaltraining versterken we niet alleen je talenkennis, maar ook je soft skills.  

Denk maar aan professionele communicatie, leadership & management, customer service, negotiëren, …  

Allemaal in de vreemde taal natuurlijk!  

De skill paths zijn ideaal voor wie al een gevorderd taalniveau heeft en nood heeft aan die extra nuance. Met de skill paths versterk je dus niet enkel je soft skills.  

Je stel jezelf ook bloot aan de doeltaal (exposure) waardoor je taalniveau nog die extra boost krijgt die het nodig heeft.  

 

Wil je ook e-learning opzetten
binnen je bedrijf?
 

Lees hier hoe je het doet!  

Ontdek meer

Of wil je gebruik maken van ons e-learning platform  
om de talenkennis van je bedrijf te boosten? 

Neem contact op