ALGEMEEN

Het geheim achter de groei van BLCC: een interview met onze Managing Director.

Contents

Benieuwd naar het geheim achter de opmerkelijke groei van BLCC? In het kader van Trends Gazellen hebben we Kathleen, onze Managing Director van BLCC, een paar vragen gesteld over de strategieën en visies die hebben bijgedragen aan BLCC’s traject. Met haar deskundige inzichten biedt Kathleen een uniek perspectief op de wereld van taaltrainingen en onthult ze hoe BLCC zich positioneert in deze branche. Lees verder om te ontdekken hoe BLCC is ontwikkeld en vooruit kijkt naar een toekomst van innovatie.

Hoe zijn we zo snel kunnen groeien? 

Het is het resultaat van vijf jaar aan onafgebroken groei, aangedreven door innovatie, klantgerichtheid en doordachte strategische beslissingen. De erkenning als Trends Gazelle, met een eervolle 13e plaats in top 50, was een trotse prestatie voor dit harde werk. Een van de belangrijkste pijlers die bijdroeg tot dit succes is de constante focus op innovatie. 

We verkennen voortdurend nieuwe grenzen in formele taaltrainingen en passen ons wendbaar aan aan de veranderende trends en behoeften van onze klanten. "We luisteren echt naar onze klanten", benadrukt Kathleen. "Hun behoeften vormen de basis van onze inhoud, en van daaruit bouwen we voort om maximale waarde te bieden." Ons toegewijde team legt een buitengewone nadruk op klantgerichtheid, terwijl strategische partnerschappen, zoals die met KU Leuven itec en Edtechstation, bijdragen aan het succesverhaal van BLCC. 

Welke strategische beslissingen zijn er genomen om die groei te versterken? 

We hebben de afgelopen vijf jaar sterk ingezet op digitalisering, met de lancering van ons nieuw platform, Squidll, en de keuze voor virtuele taaltrainingen. Wat ons bijzonder veerkrachtig maakte tijdens de Covidcrisis. Daarnaast werd sterk ingezet op digitale marketingstrategieën en teamuitbreiding zodat we onze klanten beter konden bereiken en servicen. 

Wat is jouw visie op taaltraining in de toekomst? Hoe zal taaltraining er binnen 10 jaar uitzien (AI, ...)? 

Kathleen schetst een toekomst waarin de cursist actief de leiding neemt in zijn taaltraining, ondersteund door AI-technologieën. "We zien een verschuiving naar gepersonaliseerde trajecten, waarbij de coach een coachende rol op zich neemt in co-creatie met de cursist." We streven naar een nog bredere inzet van digitale componenten, waardoor trainingen dynamisch, interactief en perfect afgestemd zijn op individuele behoeften. 

Waarom zijn onze klanten zo tevreden? 

We blijven verder streven naar excellentie onder het motto ‘we care’. “Ons doel is niet alleen om taalvaardigheden te versterken, maar ook een positieve impact te hebben op het professionele leven van onze cursisten.”  

Het komt voort uit een cultuur van meedenken en een sterke nadruk op kwaliteit. "We zijn meedenkers die op zoek gaan naar de juiste mix van oplossingen om de meest geschikte taaltraining neer te zetten", legt Kathleen uit. De expertise van onze trainers wordt zorgvuldig afgestemd op elk project. Hun toewijding en zorg maakt hen tot de ideale keuze voor wie op zoek is naar een partner in taalontwikkeling. 

Met een duidelijke focus op innovatie, digitalisering en klantgerichtheid, streven we ernaar om een positieve impact te hebben in de wereld van taaltrainingen, terwijl we ons voorbereiden op een toekomst waarin AI een belangrijke rol speelt. 

Hoe zie je BLCC verder evolueren in de toekomst? 

Groeien opent de deur naar mogelijkheden: het stimuleert innovatie en bevordert de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Daarom is het van essentieel belang om voortdurend te investeren in de groei van onze organisatie, terwijl we toch trouw blijven aan onze strategie en waarden. Innovatie en klantgerichtheid blijven onze kernprioriteiten. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat de AI-revolutie talloze kansen met zich meebrengt. Maar language learning is zeker een domein waarin de menselijke factor van onschatbare waarde blijft!