EXOTISCHE TALEN

Exotisch: taalopleiding Braziliaans Portugees.

 

Exotische talen: taalopleiding Braziliaans Portugees bij Tessenderlo Group nv.

De nood aan vreemdetalenkennis stijgt dankzij globalisering en internationalisering. Bedrijven doen steeds vaker business over de grenzen heen, maar lukt dat ook als je niet dezelfde taal spreekt? En dan hebben we het niet over Frans, Engels of Duits. Wat als je zaken gaat doen met het China? Wat als je binnenkort een filiaal opent in het Midden-Oosten? Of als een Zweedse firma beslist een dochteronderneming op te richten in België? Ook exotischere talen komen steeds dichter bij huis, ook voor Tessenderlo Group NV.

 

Taalopleiding Braziliaans Portugees

Tessenderlo investeerde onlangs in een taalopleiding Braziliaans Portugees voor hun medewerker Eric Mangelschots. Hij start binnenkort een nieuwe functie in Brazilië. Aangezien de fabriek van Tessenderlo in een gebied ligt waar bijna uitsluitend Braziliaans Portugees gesproken wordt, wilde Eric zo snel mogelijk en zo goed mogelijk de taal beheersen.

Momenteel wacht Eric nog op zijn werkvergunning voor hij naar Brazilië kan vertrekken. Maar dat houdt hem niet tegen om de taal die hij leerde nu al on the job te gebruiken. Integendeel! Dankzij zijn taalopleiding bij BLCC correspondeert Eric al vanuit België met zijn Braziliaanse collega’s, in het Portugees! “Ik krijg dagelijks mails in het Portugees die ik op mijn beurt ook in die taal beantwoord. Ook hebben we enkele keren per week telefonisch contact waarbij ik vraag om traag te spreken zodat ik het gesprek begrijp en al wat kan deelnemen aan het gesprek, in het Portugees!”, aldus Eric.

 

Eric van Tessenderlo aan het woord.

Eric-Mangelschots-circle

 

"Ik had me geen betere opleiding kunnen voorstellen. Ik heb op heel korte tijd een massa aan informatie gekregen, zowel aan grammatica als aan woordenschat. Het is een hele inspanning om alles te verwerken maar de manier waarop de informatie wordt aangereikt maakt het een aangename inspanning. Een gestructureerde uitdagende aanpak die snel resultaat geeft."

Eric Mangelschots, Service & Procurement manager bij Tessenderlo Group NV.

 

 

 

 

Ook een taalopleiding volgen?

Wens je ook een taalopleiding te volgen voor een minder vaak voorkomende taal?
Van Chinees naar Arabisch tot Fins? Je kunt ervoor bij BLCC terecht!