Specifieke taalopleiding Frans

Frans voor financiële medewerkers.

Flag French
JOUW IDEALE LANGUAGE LEARNING MIX

Opleiding Frans op maat voor financiële medewerkers.

Werk jij als financiële medewerker? Dan hebben cijfers voor jou geen geheimen. Dagelijks goochel jij met budgetten, cijfers, tabellen en grafieken. Je beheerst boekhoudkundige en financiële termen en je staat klanten of leveranciers vlot te woord. Misschien komt er ook debiteurenbeheer bij kijken.

Maar kan jij jouw job even vlot uitoefenen in het Frans als in je moedertaal?

Quote grey_background_no shadow
 1. 01
  Frans voor financiële sector

  Een opleiding Frans. Iets voor jou?

  Heb jij een job in de financiële sector of heb je plannen in die richting? Geef jezelf én jouw carrière een stevige boost met onze opleiding 'frans voor financiële medewerkers'.

  Je hebt reeds een goed intermediair niveau in het Frans. Dat betekent dat je vlot spreekt en goed functioneert in tal van situaties. Maar van zodra je je job in het Frans uitvoert, merkt je dat je niet dezelfde impact hebt als in je moedertaal.

  Jouw Frans is goed, maar niet goed genoeg om je job optimaal uit te oefenen. Je mist ergens nog de kennis van de financiële terminologie.

  Tijdens onze opleiding 'Frans voor financiële medewerkers' geven we je kennis van het Frans een stevige boost. We focussen daarbij specifiek op jouw functie en wat jij nodig hebt om jouw job uit te oefenen. Jouw functie en taken, je contacten en gesprekken vormen de basis van de opleiding.

  Met onze opleiding Frans voor medewerkers uit de verzekeringssector focussen we op de dagelijkse praktijk van jouw job in de verzekeringssector. Een opleiding op maat zodat je de verworven kennis meteen kan toepassen in de praktijk. 

 2. 02
  Financieel Frans

  Wat kan je na deze gericht opleiding Frans?

  Wil jij jouw Frans een stevige boost geven? Na de opleiding kan jij jouw job met evenveel impact uitvoeren als in je moedertaal:

  • Cijfers rapporteren en een budget voorstellen.
  • Grafieken toelichten.
  • Debiteurenbeheer.
  • Balans en resultatenrekening bespreken.
  • Financiële woordenschat gebruiken.
  • Facturen behandelen.
 3. 03
  Frans voor financiële medewerkers

  Versterk je financiële kennis met onze opleiding Frans.

  Wil jij jouw financiële kennis in het Frans versterken, of je voorbereiden op toekomstige ambities?

  Het kan! Dankzij onze samenwerking met CrossKnowledge kan je je financiële kennis en skills in het Frans verder op punt zetten dankzij de gespecialiseerde e-learning modules.

  Het voordeel aan deze combinatie met e-learning? De vrijheid om zelf te beslissen wat je wil leren en wanneer.

  Wat kan je verwachten?

  • Fundamenten van financieel management.
  • Een budget opstellen en managen.
  • Cashflow-voorspellingen maken.
  • Maar ook: hoe assertief optreden in moeilijke of delicate situaties.
JOUW IDEALE LANGUAGE LEARNING MIX

Hoe gaan we te werk?

Wil je jezelf en je professionele carrière een boost geven? Investeer in je professionele kennis Frans met deze taalopleiding op maat van de financiële sector.

Stap 1: stel jouw ideale Language Learning Mix samen zodat we jouw opleiding Frans perfect kunnen laten aansluiten bij jouw doelen en wensen.

01
Icon_screening

Screening

Wil je starten met een taalopleiding Frans? Dan bellen we jou eerst even op voor een korte screening. Zo kunnen we je huidige taalniveau bepalen, leren we je doelen kennen en kan je ons jouw verwachtingen vertellen. Met die informatie zoeken én vinden we de taaltrainer die bij je past.
02
Icoon tandwiel

Mix voorstellen

Een taalopleiding op maat samenstellen, dat doen we niet zomaar. We willen dan ook heel wat van je weten. Wil je face-to-face les krijgen, of verkies je een virtuele cursus? Leer je het liefst alleen - of net in groep? Kies je voor e-learning of net niet? Het antwoord op al die vragen helpt ons om jouw perfecte Language Learning Mix uit te werken.
03
icons (2) - kopie-1

On y va.

Valt je Language Learning Mix in de smaak? Dan kunnen we starten. Eerst zoeken we de taaltrainer die aansluit bij jouw taalniveau, doelen en profiel
TESTIMONIALS

Wat onze klanten, trainers en cursisten zeggen.

Ik heb erg genoten van mijn zomercursus Frans bij BLCC via Cevora. De inhoud was volledig afgestemd op mijn noden. Doordat ik zelf concrete werksituaties mocht aanbrengen, bleef het steeds relen!
Zomercursus Frans op maat
Ik zocht een opleiding waar de focus lag op spreken. Niet gewoon algemeen taalgebruik, maar binnen de context van verkoop. Naar mijn specifieke nood heeft BLCC perfect geluisterd. De trainer had kennis van zaken.
Een taalopleiding met de focus op spreken.
Ik krijg op regelmatige basis les via Skype en die lessen werpen nu al hun vruchten af. Recent ben ik een niveau gestegen. Mijn Frans is écht verbeterd; dat merk ik in de contacten met collega's, klanten en journalisten. Van mij krijgt BLCC een 11/10!
De lessen werpen nu al hun vruchten af.
Ik voel me nu veel comfortabeler in mijn telefonische contacten. Ook tijdens een presentatie kan ik me vlotter uitdrukken in het Frans en lig ik niet meer zo wakker van de fouten die ik maak.
Ik voel me nu veel comfortabeler in mijn telefonische contacten.
De professionele taalopleiding die we bij BLCC volgden, was meer dan welkom! Voor de start van ons Global Traineeship bij HILTI beschikten we al over een basiskennis Frans. Voldoende om te overleven. Maar om in die professionele context ook goed te functioneren? Da’s iets anders. Onze talenkennis had duidelijk een opknapbeurt nodig. Onze taalopleiding was volledig op maat en konden we zelf invullen. Grammaticalessen of conversatieklassen? Algemene of professionele taal? We brachten de topics aan uit ons eigen vakgebied, over onze job in Parijs. We merkten vrijwel meteen het praktische nut van de taalopleiding! We verzorgen intussen ook interne trainingen voor collega’s. Ook in het Frans. Foutloos gaat dat niet. Maar dat we moeite doen om de training in het Frans te verzorgen aan een Franstalig doelpubliek is belangrijker. Het zorgt voor veel appreciatie.
Mijn talenkennis Frans? Genoeg om te overleven, niet om professioneel te functioneren.
Ik had me geen betere opleiding kunnen voorstellen. Ik heb op heel korte tijd een massa aan informatie gekregen, zowel aan grammatica als aan woordenschat. Het is een hele inspanning om alles te verwerken maar de manier waarop de informatie wordt aangereikt maakt het een aangename inspanning. Een gestructureerde uitdagende aanpak die snel resultaat geeft.
Exotische taalopleiding Braziliaans - Portugees
De cursussen van BLCC zijn efficiënt en afgestemd op jouw specifieke behoeften. Ik heb een cursus Nederlands en een cursus Frans gevolgd, met het doel een examen van niveau B1 af te leggen. Bij de cursus Nederlands bereidde de leraar ons in 6 maand voor op het examen. Elke les was anders, interessant en zeer nuttig. Wij konden vol vertrouwen onze examens ingaan met de sterke basis en het taalkundige advies dat wij gekregen hadden. Ik haalde het hoogst mogelijke cijfer voor het examen. Ik begon de cursus Frans zonder enige kennis van de taal dus wij zijn begonnen met een goede basistraining van verschillende onderwerpen (grammatica, woordenschat, spreken/schrijven in het algemeen). Nadien hebben wij aan moeilijkere grammatica en woordenschattaken gewerkt, met veel oefeningen voor spreken en schrijven. Ten slotte hebben wij gewerkt aan de voorbereiding voor de examens. Na de cursus behaalde ik een niveau B2.
De cursussen zijn efficiënt en afgestemd op jouw noden

Plan een screening.

Wat fijn dat je de opleiding ziet zitten. Voordat we echt van start gaan willen we je eerst even bellen voor een screening. Zo komen we te weten wat je huidige taalniveau is en welke doelen je hebt.


Plan een telefonische afspraak wanneer het jou past met één van onze Training Advisors.

BLOGBERICHTEN

Artikels die inspireren.

Meer weten over hoe je een taal leert? Hoe je als bedrjif een strategisch taalbeleid opzet? Waarom je e-learning moét inzetten? Of gewoon hoe werkt BLCC die ideale Language Learning Mix uit in de praktijk? Ontdek hier al onze artikels en laat je inspireren.

 • Volg een virtuele taalopleiding via Co-valent
  Volg een virtuele taalopleiding via Co-valent

  Aan de slag in de chemische sector? Volg dan nu een virtuele taalopleiding via Co-valent en word een pro in je vak, ook in een vreemde taal!

  Lees meer
 • 7 tips voor online lesgevers
  7 tips voor online lesgevers

  We geven onze trainers 7 tips om online en op afstand les te geven.

  Lees meer
 • 5 mythes over virtuele klassen ontkracht: Mythe 5
  5 mythes over virtuele klassen ontkracht: Mythe 5

  Er bestaan veel misverstanden rond virtuele klassen. Virtuele klassen brengen technische obstakels met zich mee? Niet per se! We leggen je uit waarom!

  Lees meer
 • 5 mythes over virtuele klassen ontkracht: Mythe 4
  5 mythes over virtuele klassen ontkracht: Mythe 4

  Klaar voor een vierde mythe over virtuele klassen? Ook vandaag helpen we alweer een misverstand over virtuele klassen de wereld uit. Let’s dive right in! 

  Lees meer
 • 5 mythes over virtuele klassen ontkracht: Mythe 3
  5 mythes over virtuele klassen ontkracht: Mythe 3

  Er bestaan veel misverstanden rond virtuele klassen. Nee hoor, online lessen zorgen niet voor minder betrokken leerders. We houden ze bij de les!

  Lees meer
 • 5 mythes over virtuele klassen ontkracht: Mythe 2
  5 mythes over virtuele klassen ontkracht: Mythe 2

  Er bestaan veel misverstanden rond virtuele klassen. Zo zijn virtuele klassen helemaal niet saai en onpersoonlijk. Ontdek meer!

  Lees meer
 • 5 mythes over virtuele klassen ontkracht: Mythe 1
  5 mythes over virtuele klassen ontkracht: Mythe 1

  Er bestaan veel misverstanden rond virtuele klassen. Hebben virtuele klassen echt énkel praktische voordelen en geen didactische?

  Lees meer
 • 5 mythes over virtuele klassen weerlegd
  5 mythes over virtuele klassen weerlegd

  We doorbreken vijf hardnekkige mythes rond virtuele klassen. Ontdek de vele voordelen van virtuele klassen voor jouw taalopleiding!

  Lees meer
 • E-learning voor taal: toptechnologie en topcontent van CrossKnowledge
  E-learning voor taal: toptechnologie en topcontent van CrossKnowledge

  Voor een sterk blended learning verhaal is toptechnologie en topcontent voor nodig. Wij vonden beide bij CrossKnowledge, onze e-learning partner.

  Lees meer
 • Blended learning: hoe online quizzen je taaltraining versterken
  Blended learning: hoe online quizzen je taaltraining versterken

  Blended learning is helemaal in. Bij BLCC geen trend, maar écht een project waarin we geloven. In deze blog lees je alles over de voordelen van e-quizzen.

  Lees meer
 • Taalscreening voor de start van je opleiding: daarom is het belangrijk
  Taalscreening voor de start van je opleiding: daarom is het belangrijk

  Voor elke taalopleiding organiseren we een taalscreening. Vaak gevreesd! In deze blog lessen we uit waarom een taalscreening zo belangrijk is!

  Lees meer
 • Hoe kies je de juiste strategische partner voor jouw taalopleidingen?
  Hoe kies je de juiste strategische partner voor jouw taalopleidingen?

  Kies je binnenkort voor taalcursussen voor bedrijven? Ontdek hoe je strategisch de beste taalpartner kiest voor de taalopleidingen van jouw bedrijf!

  Lees meer
 • 10 tips om snel een nieuwe taal te leren.
  10 tips om snel een nieuwe taal te leren.

  Wil je een nieuwe taal leren? Hier zijn 10 tips voor jou van onze taal coach Kate die je snel op weg helpen. Tip? Integreer de taal in je dagelijkse leven!

  Lees meer
 • 6 tips voor de beste taalcursus.
  6 tips voor de beste taalcursus.

  De beste taalcursus is een die aan jou is aangepast: jouw niveau, job, doelen. Maar hoe doe je dat? We geven je 6 tips voor een geslaagde taalcursus.

  Lees meer
 • Ondertitels bij films of series om een nieuwe taal te leren?
  Ondertitels bij films of series om een nieuwe taal te leren?

  Ondertitels bij films of series om een nieuwe taal te leren: is dat wel zo'n goed idee of niet? Wij leggen uit wat je best doet, en waarom!

  Lees meer
Neem contact op

Heb je nog vragen over de opleiding?

Zit je nog met brandende vragen over de opleiding Frans voor financiële medewerkers? 

Contacteer één van onze Training Advisors via onderstaand formulier. We helpen je graag verder.