TAAL LEREN

TIPS

ALGEMEEN

6 tips voor de beste taalcursus.

Contents

De beste taalcursus, dat is er eentje die volledig aan jou is aangepast: jouw taalniveau, jouw job, jouw doelstellingen, en jouw noden en wensen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? We geven je 6 tips over hoe je zelf de beste taalcursus bekomt. Want geloof het of niet, je hebt het allemaal zelf in handen!  

Leg je doelstellingen vast.

De beste taalcursus is er een volledig op jouw maat. Daarom is het belangrijk voor de start van jouw opleiding jouw doelen vast te leggen. Voor elke taalopleiding organiseren we een kort telefonisch gesprek – ook wel screening genoemd - met jou, in de vreemde taal! We bepalen niet alleen je huidig taalniveau, maar krijgen ook een beter zicht op je job en wat die inhoudt. We scheppen een duidelijker beeld van je doelen, wensen en verwachtingen van de opleiding.  

Overloop het rapport van de screening met je taaltrainer. Wat kan je al? En welke gaps in jouw talenkennis moeten nog gevuld worden zodat je jouw job met evenveel impact uitoefent in een vreemde taal? E-mails schrijven, vergaderen, presenteren? Of eerder informeel spreken met je collega’s tijdens pauzes? Alles kan! 

Breng zelf je lesmateriaal aan.

Jij bent de piloot van jouw opleiding; je coach is de co-piloot. Neem je training in handen en breng zelf het materiaal aan dat je wilt behandelen. Een rapport dat je moet verwerken? Een presentatie die binnenkort op de agenda staat? Die ene belangrijke meeting? Of je eigen e-mails (her)schrijven? Jij kiest wat voor jouw job belangrijk is. 

Je taaltrainer waardeert je feedback!

Jij wilt graag feedback van je trainer over je vooruitgang en je verbeterpunten. Maar ook je trainer waardeert jouw feedback! Wil je inhoudelijk focussen op andere aspecten? Ligt het ritme van de training te hoog of net te laag? Te veel grammatica, te weinig spreken? Hogere focus nodig op eigen job? Jouw feedback naar de trainer zorgt ervoor dat je opleiding aan jou aangepast is. En dat dat ook zo blijft gedurende de hele opleiding. 

Bepaal met je trainer hoe je het BLCC e-learningplatform wilt gebruiken.

Wist dat je bij elke BLCC-taaltraining altijd toegang hebt tot ons e-learning platform? Mooi meegenomen! Actief werken op het platform zorgt ervoor dat je snellere én betere resultaten boekt. Wil je het e-learning platform integreren tijdens de les? Of maak je liever op eigen tempo de oefeningen thuis als voorbereiding op de volgende les of als herhaling van de vorige? Spreek af met je trainer hoe je het platform wilt gebruiken. 

 

Ontwerp zonder titel (11)

Virtuele sessies tijdens je individuele cursus.

In jouw drukke job is flexibiliteit in je taalopleiding key. Heb je eens wat drukkere werkweken? Vraag gerust aan je trainer om face-to-face sessies af te wisselen met een online taalles via Zoom of Teams. Virtuele sessies zijn kort en krachtig. Een ideale taalboost tussendoor! 

Een taal leren doe je niet alleen tíjdens de taalcursus.

Een taal leren, dat doe je niet enkel in het leslokaal, onder begeleiding van je trainer. Om echt snel vooruitgang te boeken, moet je jezelf zoveel mogelijk blootstellen aan die vreemde taal. Spreek met collega’s, beluister of lees media in de vreemde taal, kijk een Netflix-film, gebruik de vreemde taal ook in privésituaties, … Exposure is the key to success. 

Met deze zes tips neem jij de touwtjes in handen voor een taalopleiding op jouw maat. Jij beslist wat en hoe je wilt leren, wat je doelstellingen zijn, waar je naartoe wilt en hoeveel exposure aan de vreemde taal je krijgt. Zo zorg je zelf voor de beste taalcursus. Voor een geslaagde opleiding!   

Wil je ook van start gaan met jouw flexibele taalopleiding op maat? Onze training advisors staan voor je klaar.  Neem contact met ons op!

Neem contact op