Sta je echt alleen bij het online leren van een taal.

Je wilt online een taal leren dankzij een taalopleiding via e-learning. Maar en taal leer je om te connecteren met mensen. Tijdens een taalopleiding leer je van medecursisten en overwin je je spreekdrempels in een veilige setting. Je wordt aangemoedigd door trainer en andere trainees. Maar wat als al deze motiverende factoren er niet zijn? Sta je er dan echt alleen voor?

De toegevoegde waarde van online een taal leren

Dat e-learning een toegevoegde waarde biedt aan jouw opleiding, dat is zeker. Daarom investeren we al jaren in een uitgebreid e-learningplatform, met waardevolle leeractiviteiten en massa’s oefeningen. Je leert er de bouwstenen van de taal, zoals grammatica en woordenschat. Maar we dompelen je ook onder in de doeltaal via interactieve business cases. Vergaderen, telefoneren of e-mailen? Er is een case aangepast aan jouw niveau en jouw professionele context. Hoe actiever je aan de slag gaat met de oefeningen op het e-learningplatform, hoe sneller je vooruitgaat. Want een taal leren, dat is hard werken. Het vergt dan ook veel herhaling om je nieuwe structuren of woordenschat eigen te maken.

Het 'lastige' aan e-learning

Het ‘lastige’ aspect van e-learning is dan ook niet het technologische of het inhoudelijke aspect. Het is … menselijk! Jawel, inloggen en alleen online een taal leren vraagt een ijzersterke discipline. Dit isolement is één van de meest gekende bedreigingen voor e-learning. Je begint eraan met de beste voornemens, maar we weten uit de praktijk dat weinigen het echt volhouden zonder begeleiding van een trainer.

Ontwerp zonder titel (12)-png

BLCC to the rescue!

Maar dit betekent niet dat we je helemaal aan je lot overlaten. Integendeel! Jouw motivatie hoog houden is ons doel. Zo verdien jij badges met elke oefening die je tot een goed einde brengt. Dankzij motiverende e-mails houden we je op de hoogte van je vooruitgang op het platform. Heb je een module volledig afgerond? Dan ontvang je een officieel certificaat met jouw naam, niveau en score. En dat certificaat deel je met één klik op de knop met jouw LinkedIn-netwerk. Toon hen dat jij leergierig bent en dat jouw language skills een boost gekregen hebben.

Heb je het moeilijk om gemotiveerd te blijven, ondanks al deze digital motivators? Dan werk je ook samen met een success coach. Die taaltrainer én e-learning expert zorgt voor jouw persoonlijke begeleiding en - de naam zegt het al - succes op het platform. Hij gaat regelmatig bij jou na of je de vooruitgang boekt die je voor ogen had. Vind je alles? Heb je ergens problemen? Jouw success coach helpt je op weg.

Maar het gaat ook nog verder. Naast je success coach zijn er ook mede-cursisten die je motiveren. Door samen te e-learnen. Meld je aan op het afgesproken moment en neem deel aan de online meeting. Samen met andere trainees en een BLCC e-learningexpert werk je actief op het platform en leer je online een nieuwe taal!

 

 

E-learning only zal nooit een volwaardige taaltraining met taalcoach en e-learning vervangen. Dat ontkennen we niet. Het vergt heel wat zelfkennis en motivatie om actief op het platform te oefenen. Daarom raden we absoluut aan om een succes coach in te zetten: die trainer begeleidt jou of jouw medewerkers actief op het platform. De coach zorgt ervoor dat je aan het leren gaat én aan het leren blijft. Want zoals je ziet, zijn externe motivators van de e-cursist een must. Maar dat online taal leren via e-learning een verrijkende aanvulling is op je taalopleiding, dat is zeker.

Wil je ook online een taal leren via het BLCC e-learningplatform?

Neem contact met ons op!

Neem contact op