LET'S TALK ANSWERS!

FAQ van BLCC.

Vragen over taalopleidingen? Onze aanpak? Over BLCC? Het antwoord op de meest gestelde vragen vind je hier!

Hoe rekruteert BLCC zijn trainers?

We starten met een kritische CV-analyse waarop meestal een kort persoonlijk contact volgt. We letten op het algemene profiel, de business- en de trainerservaring en maken een inschatting van het potentieel voor een lange termijn samenwerking. Daarnaast is het belangrijk dat de trainer ervaring heeft met digitale leervormen. Ook non-native speakers zijn welkom. Het is wetenschappelijk bewezen dat je niet bepaald beter leert van een native speaker en bovendien is het soms een expliciete vraag van de klant. Natuurlijk is een near-native kennis van de taal cruciaal!

Dan volgt een uitvoerig en persoonlijk gesprek met onze coaches. Zij brengen het trainersprofiel in kaart (expertise, ervaring, didactische aanpak, voorkeuren, …) en adviseren BLCC rond het al dan niet inzetten van jou als nieuwe trainer. Dit gesprek is ook voor jou het uitgelezen moment om de aanpak van BLCC te leren kennen. De coach licht de BLCC-filosofie toe, introduceert de opleidingsmomenten en het materiaal van BLCC.

Bij positief advies, volgt een laatste persoonlijk gesprek met de directie van BLCC. Dan kan de samenwerking van start gaan: we nemen je op in de communicatielijnen en we contacteren je voor opleiding in de BLCC Academy. Onze coördinatoren (planners) maken kennis met jou via je CV, het verslag van onze taalcoach en via een voorstelling van jou op een eerstvolgende interne meeting. Laat die interessante opdrachten maar binnenkomen!