NEDERLANDS

Taaltraining Nederlands voor Habiba van Provinciehuis Antwerpen.

Taaltraining Nederlands voor Habiba van Provinciehuis Antwerpen.

“Een taal leren is niet zo makkelijk als iedereen denkt”. Zo start Habiba haar verhaal over haar traject om Nederlands te leren.  

Ze woont al sinds 2007 in België en volgde 6 jaar lang Nederlandse lessen in groep om zo haar basiskennis te verwerven. Dankzij die lessen kon Habiba al vlot communiceren met de collega’s op het werk, mails schrijven of inhoud van brieven lezen.  

Helaas bleek het voor haar job als ‘ploegverantwoordelijke schoonmaak’ bij Provinciehuis Antwerpen niet voldoende te zijn. Maar vooraleer dat kon, moest Habiba kunnen aantonen dat ze Nederlandse les volgde en dat haar taalniveau verbeterd was.  

“Ik kwam tot de conclusie dat ik dringend extra lessen moest volgen om mijn niveau van het Nederlands te verbeteren want ik maakte nog veel grammaticale- en spellingfouten.”

32 uur individuele coaching Nederlands

Dat Habiba bereid was om te leren, stond buiten vraag. Want zelfs voor haar traject maakte Habiba van alle gelegenheden gebruik om al in het Nederlands met ons te communiceren. Zowel per mail als per telefoon. 

Samen met Habiba en haar L&D-verantwoordelijke stelden we voor haar een leertraject samen van 32 uur individuele coaching Nederlands. Volledig afgestemd op haar job, haar leerbehoeften en verwachtingen.  

Ons doel was om Habiba vanaf de zomer tot februari klaar te stomen voor haar vaste job als ploegchef.  

We opteerden ook voor online lessen omdat die de grootste flexibiliteit bieden. Want we mochten niet vergeten: Habiba was al die tijd gewoon aan het werk. De lessen Nederlands planden we dus in op momenten wanneer het haar paste – ook op zaterdag!  

Dankzij online lessen konden we ook een snelle opstart maken. Zo konden we Habiba garanderen dat zij zeker vóór februari, voor het beslissingsmoment, de nodige vooruitgang kon maken. En haar taaltraining met succes afronden!  

In amper 2 maanden tijd evolueerde Habiba van een B2 niveau naar een B2++. Bijna een volledig niveau hoger!  

 “In het begin was ik er niet van overtuigd dat 32 uur genoeg zou zijn om mijn doel te bereiken maar na een paar lessen heb ik gemerkt dat de lessen een groot verschil maken.”  

E-learning om zelf aan de slag te gaan 

Niet alleen de lesmomenten met taaltrainer Cynthia gaven Habiba en haar taalniveau een boost.  

We ondersteunden haar ook met ons innovatieve e-learningplatform waar je nog tal van andere grammaticaoefeningen, woordenschat en korte business cases kan vinden. Dankzij het platform studeer je op je eigen tempo en je kiest wat interessant is voor jouw job. Waar en wanneer je maar wilt!  

Benieuwd naar de toegevoegde waarde van e-learning? Ontdek hier de 10 voordelen van e-learning.

Habiba aan het woord 

Habiba“Een succesvol leertraject is ook gebaseerd op een gemotiveerde taaltrainer die haar job onder de knie heeft. Cynthia Croux geeft les op een gestructureerde manier. Zij focust op je zwakke punten en zij slaagt erin om die op korte termijn te verbeteren. De sfeer tijdens de lessen is altijd aangenaam en positief. Ik ben blij dat Cynthia mijn taaltrainer is.

Om die reden raad ik jullie allemaal aan om les te volgen bij BLCC. Ik wil graag ook mijn werkgever bedanken voor de kans om bij BLCC een opleiding te volgen!“  

 

Taaltrainer Cynthia aan het woord Cynthia-rond

“Ook al geef je al jaren taaltrainingen, geen enkele training en geen enkele cursist is dezelfde. Dat betekent dat elke cursist een specifieke aanpak vereist en specifieke noden heeft. Vaak geloven cursisten ook niet dat ze de taal onder de knie zullen krijgen in die korte tijdspanne.  

Als taaltrainer kan je dan niet alleen terugvallen op je ervaring maar ook op je pedagogische opleiding. Dat stelt ons in staat om op korte termijn het beste van de cursist naar boven te halen en ze op hun eigen tempo een persoonlijk traject op maat aan te bieden. 

Als in het geval van Habiba, je cursist ook nog eens erg betrokken, leergierig en een harde werker is, haal je als taaltrainer enorme voldoening uit je job en kan je niet anders dan heel fier zijn op zulke vlijtige studenten. Proficiat, Habiba!” 

 

Ook een opleiding Nederlands volgen om je carrière een boost te geven?
Ontdek hier ons aanbod taaltrainingen Nederlands

Neem contact op