VIRTUELE KLAS

STRATEGIE

Roche zet in op virtuele taaltrainingen.

Roche zet in op virtuele taaltrainingen.

De coronacrisis zorgt elke organisatie voor heel wat onduidelijkheden. Hoe lang zal het duren? Wat zijn de gevolgen voor onze organisaties op korte en middellange termijn? We staan voor een onvoorspelbare periode. En we weten alleen dat ze nog niet meteen voorbij is... Roche zet deze challenges om in opportuniteiten en investeert in virtuele taaltrainingen.

 

De nieuwe professionele context als gevolg van COVID-19, verplicht thuiswerk en 'social distancing', brengt uitdagingen met zich mee. Maar het creëert tegelijkertijd ook opportuniteiten. Voor heel wat medewerkers komt een rustigere periode aan: vergaderingen gaan niet meer face-to-face door, klanten bellen afspraken af. Bij Roche was het snel duidelijk: laten we deze vrijgekomen tijd productief en nuttig invullen. De challenges van deze bijzondere omstandigheden zetten ze dan ook om in een opportuniteit. Roche investeert dan ook in opleiding van hun mensen!

 

Investeren in taalopleidingen.

Roche besloot om een 20-tal medewerkers de kans te bieden zich verder te ontwikkelen. Dat geldt ook voor taal. Roche schrijft dan ook verschillende deelnemers in voor individuele virtuele taaltrainingen Nederlands, Frans of Engels. Dankzij de steun van het vormingsfonds Co-Valent, waar Roche beroep op kan doen, werken de wetenschappelijke medewerkers nu hun language skills bij.

 
 

Roche aan het woord.

Testimonial / Lieselotte Rond Roche

“Gezien de COVID-19 maatregelen, waren we op zoek naar korte taalopleidingen met snelle opstart, die onze mensen van thuis konden volgen. We leerden de virtuele taaltrainingen bij BLCC kennen, waarop we dankzij ons vormingsfonds Co-Valent beroep kunnen doen. De ideale oplossing vandaag: snelle opstart, individuele opleidingen op maat van het niveau en de doelen van onze medewerkers, en korte trajecten van 10 uur die ze nog kunnen  verlengen. Bovendien verbeteren de mensen ook gedurende 1 jaar verder hun talenkennis dankzij het e-learning platform van BLCC!”

Lieselot Van Damme, HR officer bij Roche

 

 

 

 

Klaar voor jouw strategisch taalbeleid?

Wil jij ook een dergelijk beleid voor jouw bedrijf, aangepast aan jouw situatie en sector?
Wens je meer info? Of wil je meteen inschrijven voor de afstandsopleiding van 10u via Co-valent?