VIRTUELE KLAS

Roche zet in op virtuele taaltrainingen.

Roche zet in op virtuele taaltrainingen.

De nieuwe manier van werken sinds COVID-19, bracht niet alleen heel wat uitdagingen met zich mee maar creëerde ook  opportuniteiten. De pandemie zorgde op alle vlakken voor heel wat veranderingen. En hoewel de overgang moeilijk was, bracht COVID ook onverwachtse mogelijkheden en voordelen die heel wat bedrijven zijn blijven benutten. 

Roche was bijvoorbeeld heel snel in het zien van het potentieel van deze verschuivingen. Voor hen was het dan ook snel duidelijk: laten we de vrijgekomen tijd door het extra thuiswerken en online vergaderen productief en nuttig invullen. Zo willen ze het maximale halen uit de beschikbare tijd van hun medewerkers.

Door de uitdagingen om te zetten in een groeikans, heeft Roche prioriteit gegeven aan de training en ontwikkeling van hun werknermers, wat een significante stap voorwaarts betekent.

 

Investeren in taalopleidingen.

Roche besloot om een 20-tal medewerkers de kans te bieden zich verder te ontwikkelen. Dat geldt ook voor taal. Roche schrijft dan ook verschillende deelnemers in voor individuele virtuele taaltrainingen Nederlands, Frans of Engels. Dankzij de steun van het vormingsfonds Co-Valent, waar Roche beroep op kan doen, werken de wetenschappelijke medewerkers nu hun language skills bij.

 
 

Roche aan het woord.

Testimonial / Lieselotte Rond Roche

“Gezien de COVID-19 maatregelen, waren we op zoek naar korte taalopleidingen met snelle opstart, die onze mensen van thuis konden volgen. We leerden de virtuele taaltrainingen bij BLCC kennen, waarop we dankzij ons vormingsfonds Co-Valent beroep kunnen doen. De ideale oplossing vandaag: snelle opstart, individuele opleidingen op maat van het niveau en de doelen van onze medewerkers, en korte trajecten van 10 uur die ze nog kunnen  verlengen. Bovendien verbeteren de mensen ook gedurende 1 jaar verder hun talenkennis dankzij het e-learning platform van BLCC!”

Lieselot Van Damme,
HR officer bij Roche

 

 

Klaar voor jouw strategisch taalbeleid?

Wil jij ook een dergelijk beleid voor jouw bedrijf, aangepast aan jouw situatie en sector?
Wens je meer info? Of wil je meteen inschrijven voor de afstandsopleiding van 10u via Co-valent?