TAAL LEREN

TAAL ONDERHOUDEN

TIPS

VIRTUAL LEARNING

Een taal leren met een app: hoe doe je dat.

Contents

Kun je een nieuwe taal leren met een app? Het is een vraag die steeds vaker naar boven komt, nu language learning apps steeds populairder worden. Je hoeft nog maar je app-store te openen op je smartphone en ‘taal’ in te geven of je krijgt al een resem aan voorbeelden. Duolingo, Babbel, Drops, …

Maar zijn die apps ook even efficiënt voor het leren van een nieuwe taal?

Kun je effectief een nieuwe taal leren met zo’n app? 

"While this is helpful, this is not the sort of feedback language teachers advocate, as it does not give an explanation of why the answer is right or wrong."

Toch vinden de meeste app leerders deze beperkte feedback goed tot zeer goed. En 82% van de leerders is tevreden en zeer tevreden over de geboekte vooruitgang dankzij de app.

De power van de app 

Waar zit dan de kracht van een app of e-learning voor de leerder? In de veilige leeromgeving!

Als cursist kun je fouten maken in de app, zonder dat je erop afgerekend wordt. Enkel jij weet welke fouten je maakt. Heb je faalangst? Of ben je bang om de taal te gebruiken? Dan is een veilige leeromgeving in zo’n app de ideale oplossing voor jou!

Au revoir, taaltrainer? 

Moeten taaltrainers zich nu bedreigd voelen door apps en e-learning? Wij denken alvast van niet. Integendeel, trainers moeten hun cursisten stimuleren om met de apps aan de slag te gaan. Laat repetitieve oefeningen op grammatica en woordenschat over aan apps en e-learning. Zo focust je taaltrainer tijdens de contactmomenten op andere aspecten: interactie en conversatie. Daarom leer je toch een taal, nietwaar?

Onze conclusie? Die is zoals steeds best of both worlds. Combineer online leren in een app of een e-learning omgeving met taallessen met een trainer. En ga voor de ultieme leerervaring!

Lees hier het volledige artikel!