Hoe snel Engels leren? 4 tips.

Contents

Staat ‘mijn Engels bijspijkeren’ bovenaan je lijstje doelen voor dit jaar? Dan hebben we de oplossing voor jou. Onze taalcoach Solange geeft je hieronder alvast 4 tijdbesparende tips om snel Engels te leren. Om vlot vooruitgang te boeken!

1. Focus. 

Stel haalbare doelen en probeer niet alles tegelijk te leren. Stel jezelf daarom de vraag: ‘Wat voor rol speelt de Engelse taal in mijn leven?’ Zo geef je in je leertijd voorrang aan wat er voor jou van belang is. Besteed je veel tijd aan het schrijven van mails in het Engels? Of moet je deelnemen aan meetings met internationale klanten? Zorg er dan voor dat je (zelf, of in de les) extra tijd besteedt aan woordenschat, uitdrukkingen en grammatica die jou specifiek helpen bij die specifieke taken. Leer dus de taal die bij jou past!

2. Oefening baart kunst. 

Engels leren zie je best als een intervaltraining. Je oefent best een korte tijd erg hard om daarna voldoende uit te rusten. En als je dan toch bezig bent, vergeet dan niet om alles uit de kast te halen.

Wil je luisteren naar een podcast in het Engels? Of lees je liever een artikel in the Guardian of in the New York Times? Allemaal leuke keuzes! Probeer in elk geval actief te leren terwijl je leest of luistert: leg je telefoon opzij, concentreer je ten volle, en vestig je aandacht op wat je leest of hoort. En dit dus voor 10 tot 15 minuten, niet langer!

Onze hersenen concentreren zich slechts gedurende korte intervallen volledig. Maar als je je korte, gekozen activiteit of oefening dagelijks herhaalt, merk je al gauw dat je snel vooruitgang boekt.

(lees verder onder de foto).

 

3. Daag jezelf uit. 

Je taalkennis scherp je best bij in de praktijk. Betrap je jezelf er soms op dat je steeds weer dezelfde uitdrukkingen gebruikt? Dan ben je op één van je grenzen gestoten: dat kan beter! Ga op zoek naar synoniemen en probeer je taal te diversifiëren. Zo kan je bijvoorbeeld overwegen om de typische Engelse phrasal verbs toe te voegen aan je vocabulary. Je doet je collega’s in je volgende vergaderingen ongetwijfeld verstomd staan! Met behulp van deze webpagina begin je er alvast aan.

4. Ten slotte: maak het leuk!

Engels leren (en dit geldt voor om het even welke taal) hoeft helemaal geen karwei of saaie opdracht te zijn. Liefst maakt de taal gewoon deel uit van je dagdagelijks leven. Ja, je kan er best plezier mee beleven met je vrienden en familie -- je kan zelfs eens proberen om op date te gaan in het Engels!

Als de Engelse taal op leuke en onverwachte manieren deel uit maakt van je leven, ervaar je al gauw dat je leerproces zich niet tot het klaslokaal hoeft te beperken.

Happy Learning 😊!

Wil je je Engelse skills een flinke boost geven? Vergaderen, spreken, of schrijven in het Engels?

 

Ontdek onze opleidingen Engels!