LET'S TALK ANSWERS!

FAQ van BLCC.

Vragen over taalopleidingen? Onze aanpak? Over BLCC? Het antwoord op de meest gestelde vragen vind je hier!

Hoe bereid ik mijzelf voor op een virtuele klas?

Een virtuele klas is anders dan een les face-to-face. Niet alleen les geven is anders, maar ook les volgen. Bereid je dus goed voor op je eerste stappen als virtuele student! Hoe?

  • Is de app van geïnstalleerd op je PC? Doe dit op voorhand, zodat je eventuele moeilijkheden al kan opsporen en je niet hoeft te stressen op het moment van je eerste les. BLCC voorziet ook een testmoment om het geluid, beeld en connectie te testen. Maak hier gebruik van! Heb je vragen? Contacteer dan zeker de support dienst via support@blcc.be.
  • Kom op tijd! Niet enkel bij je eerste les, maar alle lessen. Voor een trainer is het een hele uitdaging om de aanwezigheden te monitoren online. Te laat komen is in een virtuele setting dus nog vervelender. Het vorige punt kan je daar bij helpen! Ben je succesvol ingelogd? Dan kan je uiteraard nog even een kop koffie halen voor de les effectief begint.
  • Zet je ‘afleiders’ uit. Zorg dat je geen e-mailnotificaties ziet, zet je telefoonstatus op ‘niet storen’ en daag jezelf uit om niet naar andere websites te surfen. BLCC kan trouwens de betrokkenheid van trainees monitoren tijdens de virtuele klas. Een gewaarschuwd trainee, multitaskt dus beter niet tijdens de virtuele klas.
  • Laat je collega’s weten dat je in opleiding bent en dat ze je dus niet mogen storen. In vele gevallen zal je namelijk nog steeds op dezelfde plek – aan je bureau – zitten en zal het niet voor iedereen duidelijk zijn dat je bezet bent.
  • Zet je op een rustige plek. Achtergrondgeluid zal niet enkel je eigen concentratie verstoren, maar ook die van alle andere trainees in de les.
  • Het juiste device is cruciaal! Het is in principe mogelijk op de virtuele klas via smartphone of tablet te volgen, maar we raden dit zeker niet aan. De schermen zijn te klein om alles goed te kunnen volgen. Daarenboven zal je niet even goed kunnen typen als met een toetsenbord.