BLCC Blog | Lees de laatste artikels en verhalen

7 tips voor een succesvolle e-learningcursus

Geschreven door Jody Dewancker | 15-jul-2022 9:13:14

Ah, de zomer! Nu je taaltrainer met verlof is, is dit het ideale moment om je taalopleiding alleen op het BLCC e-learningplatform verder te zetten. Of je start gewoon zelf een e-learningcursus nu je wat meer tijd hebt. Ook al ga je alleen op het platform werken, toch laten we je niet in de steek.

Hier zijn 7 tips om het beste uit je e-learningcursus te halen.

 

1. Het platform

Leer het platform kennen.

Eens je bent ingelogd op het platform, zie je de cursus ‘How to use this e-learning platform’. In minder dan 20 minuten leer je hoe je het platform succesvol inzet. Hoe verdien ik punten en badges? Welke inhouden zijn er beschikbaar? Waar vind ik grammatica? En zoveel meer! 

 

2. Jouw doelen
Leg jouw leerdoelen vast voor de start.

Jij bent de piloot van jouw leertraject; jij beslist waar je naartoe wilt. Een succesvolle taaltraining is er een die jouw noden en wensen vervult. Hoe? Op het einde van elke business case vind je key phrases: een lijst van woorden en uitdrukkingen uit de cases. Download de key phrases en beslis vooraf of de business case relevant is voor jou en jouw leerdoelen. 

 

3. Planning
Een doel zonder een plan is slechts een wens.

Heb je de business cases gekozen die interessant zijn voor jou? Goed! Nu moet je tijd vrij maken in je agenda om aan e-learning te doen. En hou je eraan voor betere resultaten. Een nieuwe routine is altijd een uitdaging. Maar na verloop van tijd is e-learning volledig in je werkweek geïntegreerd. 30 minuten in de ochtend, tijdens de lunch of ‘s avonds? Aan jou de keus. Maar hou vol! 

 

4. Grammatica
Corrigeer vastgeroeste fouten, voor eens en altijd.

Toegegeven, grammatica inoefenen is soms saai. En toch is het belangrijk. Goed nieuws: de grammatica-oefeningen op het platform zijn leuk, interactief en kort. Plan wekelijks wat tijd in om grammatica te oefenen en leg jezelf een doel op. 2 grammatica topics per week? Da’s al een goed begin! 

 

5. Jouw kennis
Jouw leercurve kent geen grenzen.

Alle voor jou relevante business cases doorlopen? Tijd om te herhalen en verder te gaan! In de sectie ‘Herhaling & Uitbreiding’ vind je de cursussen voor alle niveaus (van A0 tot B2). Je kunt er vorige hoofdstukken opnieuw inoefenen. Zit je momenteel op B1? Herhaal dan A2! Herhaling afgewerkt? Op naar een hoger niveau, voor meer uitdaging. Jouw leercurve kent geen grenzen. 

 

6. Jouw succes
Wees trots op jezelf en deel je succes met anderen.

Heb je het meeste van je cursus afgewerkt? Prima! Dan ontvang je een certificaat gebaseerd op het aantal punten en badges dat je tijdens je cursus verzamelde. Maar hoe verzamel je die? Door actief te werken op het platform! Elke actie die je doet, verhoogt je score. Mis dus geen enkele kans! Certificaat behaald? Deel je succes met anderen in je netwerk op LinkedIn en vermeld @BLCC!   

 

7. Exposure
Met een taalopleiding alleen leer je geen nieuwe taal.

Een nieuwe taal leren enkel en alleen door de e-learningcursus? Dan kom je er vast niet. Om echt vooruitgang te boeken, moet je jezelf blootstellen aan de vreemde taal. Zo vaak mogelijk. Integreer de vreemde taal in je dagdagelijkse leven! Spreek met collega’s, luister naar anderstalige media, gebruik de taal ook in privésituaties, ...

Exposure is the key to success. 

 
 

Download de app.

Jouw e-learningcursus, altijd en overal. Download de My Learning Application en kies BLCC als naam van je organisatie. 

  • Ga naar het BLCC e-learningplatform op jouw computer

  • Klik op het pijltje naast je initialen

  • Ga naar management of applications



 
 
En jij? Ben je helemaal klaar om met jouw e-learning taalcursus van start te gaan?